Izgradnja bazena

 
izgradnja bazena

Naša kompanija poseduje ogromno iskustvo u izgradnji svih tipova bazena. Jedna smo od vodećih kompanija na polju izgradnje bazena u regionu, o čemu svedoče naše reference i zadovoljni korisnici.


Uobičajeno je kada se kaže bazen da pomislimo na armirano betonske konstrukcije, mada se danas često sreću i manje trajne varijante od limenih panela, PVC folija na nosećem metalnom ramu, poliesterski bazeni i slično.


Ako se odlučite da napravite ozbiljan, trajan bazen od betona preporuka je da se svakako, na osnovu želja i podataka sa terena, napravi projekat, na osnovu koga izvođač građevinskih radova može da izgradi bazen. Na taj način izbegavate skupe greške koje se teško ispravljaju, a mogu nastati iz neznanja izvođača, amaterskog pristupa poslu ili nejasne koncepcije izvođenja radova.


Unitehnik može da Vam ponudi saradnju u bilo kojoj fazi izgradnje: projektovanje bazena , izgradnja bazena, opremanje bazena, ili da izvede ceo posao "od kopanja do kupanja", stručno i ozbiljno. Projektantska i izvođačka licenca koju posedujemo su garancija kvaliteta.


Osim izgradnje jednostavnijeg, skimerskog bazena, posebnu pažnju zahteva prelivni tip bazena zbog prelivnog kanala, nivelacije prelivnih ivica, izrade kompenzacionog rezervoara i slično.izgradnja_bazena
   
izgradnja_bazena
   
izgradnja_bazena


Rok trajanja građevinskih radova na izradi armirano betonske bazenske školjke zavisi od tipa bazena i njegovih dimenzija, a kreće se od tri do šest nedelja najčešće.


Tokom izrade betonske školjke ugrađuju se u nju svi neophodni elementi za distribuciju vode i cevni razvod koji ih povezuje.


Posebno pažljivo i profesionalno treba da se betonska školjka hidroizoluje nekim od savremenih preparata, kako bi postala vodonepropusna. U slučaju da je finalna obrada bazenske školjke keramičkim ili mozaik pločicama, hidroizolacija unutrašnjosti školjke mora biti besprekorna, a ako se bazenska školjka oblaže PVC oblogom (linerom) hidroizolacija je nepotrebna, jer je liner vodonepropustan. Oblaganje linerom nije uobičajeno na bazenima prelivnog tipa.


izgradnja bazena
   
izgradnja bazena
   
izgradnja bazena


Prostorija za smeštaj filtera pumpi, grejača i druge opreme se obično ukopava pored samog bazena da bi cela instalacija bila ispod nivoa vode, ali ako je u blizini bazena objekat sa podrumskim ili garažnim prostorom, filter stanica može da se smesti u deo tog prostora i poveže cevovodom sa bazenom.


Kompanija Unitehnik svakom projektu izgradnje bazena pristupa odgovorno i stručno i garantuje kvalitet svojih radova. Izgradnja bazena je naša profesija i naša strast. Kontaktirajte nas i uverite se u našu stručnost i efikasnost.


izgradnja bazena izgradnja bazena
izgradnja bazena


Pogledajte jedan od naših projekata u pdf formatu

ODRŽAVANJE BAZENA

Koliko se treba angažovati...OPŠTI SAVETI

Ako ste odlučili da gradite bazen...HEMIJSKA SREDSTVA

Sve što Vam je potrebno za održavanje...


Pratite nas

     


Unitehnik d.o.o.

Adresa: Jovana Rajića 5c,
11118 Beograd, Srbija

Mob: 063 / 257 622
Tel: 011 / 28 35 392

office@unitehnik.rs
www.unitehnik.rs

Za olimpijsku formu vašeg bazena